|
|
|
|
|
Ev erkeğinden yemek tarifleri
|
|
KAYNANAMIN KEKİ Keklerim ünlüdür. Çok çeşitli keklerim vardır. Ama Kaynanamın Keki'nin yeri ayrıdır. Tüm bu saydığım malzemeleri bir kaba koyun ve çırpın. Mikser kullanabilirsiniz. Eşimin annesinden öğrendiğim bir kek tarifi. Onlara gittiğimde yemiştim. Yumuşacık bir kek oluyor. Birde fırını önceden 200 dereceye getirmeyi unutmayın. * Dört Yumurta * Bir Su Bardağı Sıvı Yağ * Bir Su Bardağı Yoğurt * Bir Buçuk Su Bardağı Şeker * Yarım Limon Suyu * Beş Bardak Un * Bir Paket Vanilya * Bir Paket Kabartma Tozu * Limon Rendesi
BEYKOZLU KEBABI Öncelikle patlıcanlar siyah beyaz soyarak uzunlamasına dilim dilim kesin. Yağda hafifçe kızartın. Bir tavaya yağ koyup, küp doğranmış soğanı kavurun, kuş başı eti ilave edin ve tatlı kaşığı salça koyarak karıştırın. Ardından az bir miktar su ve un katarak kavurun. Patlıcanları artı şeklinde kaseye koyun ve içine hazırladığınız harcı koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada fırını önceden 200 derecede ısıtmayı unutmayın. Fırından alınca üzerine birde maydanoz ekleyin ki tadının yanı sıra görüntüsü de güzel olsun. * 250 Gram Kuşbaşı et * Soğan * 3 Kaşık un * Salça * Patlıcan * Sivri Biber * Domates
TÜLAY SOSLU SALATA Kıvırcıkları derin bir salata kasesine elinizle parçalayarak koyun. Üzerine mısır taneleri ve domatesleri ekleyip sosu hazırlamaya başlayın. Bu sosu eşim Tülay yapıyordu ben ise sadece haşhaş tohumu ekledim. Bir limonu sıkın, iki parmak zeytinyağı, tabi küçük bir kavanoza koyuyorsunuz. Tuz,nane, birer çay kaşığı kadar, yine aynı ölçüde haşhaş tohumu ve hardal ( az biraz ) ekleyip çalkalayın. Sonra salatanın üstüne dökün. İlginç bir tat . Vazgeçemeyeceksiniz. * Kıvırcık * Tane Sütlü Mısır * Domates * Zeytiyağ * Hardal * Kekik * Limon * Haşhaş Tohumu
KABAK ÇORBASI Bu benim özel yemeğimdir. Çünkü kendi uydurduğum bir yemektir. Çin mutfağında buna benzer bir çorba var ama yine de benim çorbamdan çok farklı. Önce suyu kaynatın. İçine tuz, karabiber, kırmızı biber koyun. Soğanları küp küp doğrayıp içine atın. 5 dakika sonra yine küp şeklinde doğradığınız kabakları koyun. 5 dakika sonra da tel şehriye koyun. Kabaklar piştikten sonra afiyetle yiyin.
* 2 adet orta boy kabak * 1 adet soğan * Tuz * Karabiber * Kırmızı biber * Tel şehriye, * Sıvı yağ * Su
|
|
|
|
|
|
|
|
|