Kayısı yastıklı hindi
Derin bir tavada yağın yarısını ısıtıp, etleri hızlı ateşte 5 dakika karıştırarak soteleyin ve tavadan alın. Tavaya kalan yağ ve soğanları koyup, soğanlar kahverengileşinceye kadar soteleyin, un ve baharatları katıp, karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Etleri tekrar tavaya alıp, harmanlayın. Tavuk suyunu karıştırarak, azar azar ilave edin ve kaynama noktasına getirip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kayısıları ilave edip 15 dakika daha kaynatın. Karabiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gram hindi göğüs kuşbaşı * 1 adet büyük boy soğan (dilimlenmiş) * 2 tatlı kaşığı un * 2 tatlı kaşığı kimyon * 2 tatlı kaşığı kişniş * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 2,5 su bardağı tavuk suyu * 12 adet kuru kayısı * Karabiber (arzu edilen miktarda)
|