|
Havada ikram kazandırıyor
|
|
Amerikan Havayolları, yolculara uçakta yemek satarak yılda 30 milyon dolar kazanmayı hedefliyor. Büyük havayollarının ikram için bir yılda harcadığı para ortalama 2 milyar dolar civarında. Bu maliyet havayolunun yolcuya sattığı bilet fiyatlarına yansıyor. Havayollarının yaptığı araştırmada, yolcuların kaliteli gurme yemekleri için 7-13 dolar arasında hatta daha yüksek bir fiyat ödemeye hazır oldukları ortaya çıkması, LSG gibi büyük catering firmalarını, maliyetlerini en aza indirerek, gelirlerini artırmayı hedefleyen havayolu şirketleri için özel mönüler hazırlamaya yöneltti. Yemeklerin fiyatları her havayolu şirketiyle ayrı ayrı görüşülerek belirleniyor. Yaklaşık olarak fiyatlar, A La Carte yemekler için 2 dolar, snack kutuları için 5 dolar, kahvaltı seçenekleri için 5-7 dolar, öğle yemeği ve akşam yemeği seçenekleri için de 7-10 doları geçmiyor.
|