| | Bir fincan salep olsa Kış kendini gösterince nezle ve grip de arttı... İşte bu mevsimde soğukalgınlığına şifa gibi gelen bir fincan tarçınlı salebin yerini başka hiçbir şey tutamaz. Boğazımda sanki cam kırıkları var. Gırtlağım tırmalanıyor, sesimi ben bile tanımakta zorlanıyorum. Sanırım şu sıralarda her üç,...devamı |
|
| | Her gün yemek pişirin evinizin bereketi artsın Feng shui artık mutfakta da uygulanıyor. Buna göre yeşil sebzeyle yapılan bir yemekte kırmızı renkli bir gıda bulunmalı. Sofradaki bir yemek buharla pişmişse diğerinin kızartma olması enerjiyi artırıyor. Batı dünyası Doğu'yu keşfetmeye devam ediyor. Son yıllarda feng shui ile evlerin...devamı |
|
| | Hem para kazanıyor hem kültür satıyorlar Dünyanın altıncı büyük şarap üreticisi olan Almanlar, bu zor bağlarda gururla tekrar "tarım ülkesi" sıfatını keşfediyor. Bu kez de şarapları ile kültür satıyorlar. Üstelik ürünleri de çok iyi. Son 10 yıldır, giderek artan bir dozajda uluslararası otoritelerin paylaştıkları, dile...devamı |
|
| | Mutfak için yeni bir dergi Yemek kültürü ile ilgili bugüne dek ülkemizde çıkan yayınların sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Yemek sanatıyla ilgili olanlar ise genellikle kadın okurlara yönelik popüler yayınlardan ibarettir. Dergiciliğin pırıltılı döneminin geride kaldığı bugünlerde ilk sayısı çıkan "Yemek ve...devamı |
|
| | Unutulmuş bir şerbet Nizip-Gaziantep yöresine ait unutulmuş bir içecek "Tah Şerbeti": Malzeme: 1 litre su n n 20 adet karabiber n n 20 adet mayana (rezene) n n 2 çubuk tarçın nn 2 bardak tah pekmezi n n 2 adet limon n n 1 kaşık -tülbent torbada- kuru nane. Öyküsü: Limon ve pekmez hariç, tüm malzemeyi bir...devamı |
|
| | Kaz için en iyi mevsim Yağlı eti yoksullara güçlü bir enerji kaynağı oluyor zengin gurmeler ise ünlü ciğerine küçük çapta servet ödüyorlar. Kaz çok yönlü, ilginç bir hayvan. Ortaçağ'da soyluları idam etmede ilginç bir yöntem kullanıldığını okudum bir süre önce. Ortadan kaldırılacak kişiyi kulenin bir odasına...devamı |
|
| | Yirmi iki ayar yemekler Tarih boyunca en pahalı madenler arasında yer alan altın gösteriş uğruna yemeklerde de kullanıldı. Sindirilemediği halde, etten pastaya kadar çeşitli yiyecekleri süsledi. Bütün gün eski Delhi'nin sokaklarını gezmiştim. Her köşeye yerleştirilmiş çeşmeler, birkaç sokakta bir yaptırılmış...devamı |
|
| | Çikolatayı kim sevmez? Biberlisinden zencefillisine lavantalısından malt viskilisine... Zayıflama çılgınlığı doruğa tırmanırken çikolatanın yükselişi de sınır tanımıyor. Hiç acı biberli çikolata tattınız mı? Nispet vermek gibi olmasın ama ben bunu dünyaca ünlü çikolata ustası Chantal Coady'nin Londra'da Chelsea...devamı |
|
| | Londra'da elim kayıp Öyle sanıyorum, altı yedi yıl oluyor. "Anadolu'nun mantarlar açısından cennet olduğunu" anlatan bir yazı yayınladım. Ne mantarlar var, hangisine nerede rastlanır, hangi mevsimin işidir, bulacağınız mantara nasıl muamele edilir, bu minval giden bir öykü. Unutmadan, biz Türkler...devamı |
|