|
|
|
|
Yemeklere bolca da sevgi katın
Bol afrodizyak içeren bir yemek, mum ışığı ve karşınızda elbette sevgiliniz... Sofra Dergisi'nin 14 Şubat için önerdiği mönüyü Mövenpick Hotel İstanbul'un şefi Lorraine Sinclair hazırladı. Ertesi gün güzel bir sabah kahvaltısı için tarif vermeyi de unutmadı.
Sepette Mantar Malzemeler (2 kişilik) 200 gram mantar 100 gram mascorpone peyniri (krem peynir ya da taze kaşar da olabilir) 5 çorba kaşığı krema 4 diş sarmısak Yarım soğan 2'şer tutam tuz ve karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 5 dal maydanoz
Yapılışı: BİR tavada mantarları, kıyılmış sarımsak,soğan, tuz ve karabiber ile tereyağında soteleyin. Mascarpone peyniri ve kremayı ekleyip, kaynamaya bırakın. Ocağın altını kısın ve koyulaşıncaya kadar dört dakika pişirin. Sepetlerin içine yerleştirdikten sonra maydanoz ile süsleyin.
Sepet için: 1 çay bardağı un 1adet yumurtanın akı 1 tutam tuz. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Diğer malzemeleri mikserle karıştırın, daha sonra soğumuş tereyağını ekleyin. Dört beş dakika daha karıştırın. Hazırlanan hamuru ikiye bölün. Ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlak şekilde açın ve yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcakken bir kaseye yerleştirip çıkarın ve sepet şekli verin. SEVGİ BAĞI Malzemeler (2 kişilik) 200 gram somon 16 adet karides 2 adet patates Kızartmak için sıvı yağ 2 adet süs biberi 4 çorba kaşığı chili sos Biraz zeytinyağı 3'er tutam tuz ve karabiber 1dilim limon Biraz karışık yeşillilk. SOMONU dört ince parçaya bölün ve biraz zeytinyağında tuz ve biberle birlikte pişirin. Patatesleri kesme makinesi ya da sebze kesme bıçağıyla incecik uzun kurdele dilimleri halinde kesin. Patatesi 6 adet karidesin etrafına dolayın ve kızgın sıvı yağda, altın rengi alana kadar kızartın. Biberi kare parçalar halinde kesin. Çöp şişe biber ve kalan karidesleri teker teker geçirerek, zeytinyağıyla ızgarada her iki tarafını da pişirin. Büyük bir tabağa somon ve karidesleri yerleştirin. Karışık yeşillikleri de yanına ilave edip, üzerine biraz limon sıkın. Chili sosunu tabağa ekleyerek servis yapın.
PAN CAKE Malzemeler (2 kişilik) 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı toz şeker Yarım çay bardağısüt 1 çay kaşığı kabartma tozu. Tereyağını tavada eritin. Kalan malzemeyi mikserle karıştırın. Soğuyunca tereyağını ilave edin. Hepsini birlikte çırpın. Karışımı kaşık ile alarak, yanmaz tavaya koyun. Orta ateşte altüst ederek, 2-3 dakika pişirin. Üzerine bal döküp servis yapın. SOĞAN ÇORBASI Malzemeler (2 kişilik) Yarım soğan 1 kaşık çorba 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı tavuk suyu 1 bardak krema Tuz, karabiber BİR tavaya tereyağını alıp, piyazlık doğranmış soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Ama renk almamasına dikkat edin. Pişince unu ekleyin ve karıştırın. Azar azar tavuk suyunu, ardından kremayı ilave edin. Kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiberi katın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin. Dilerseniz üzerine biraz da biberli tereyağı gezdirerek servis edin. KALP ÇİKOLATALAR Malzemeler (2 kişilik) (Kalpli sütlü çikolata 50 gram) SÜTLÜ çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra kalp şeklindeki kalıplara tamamen doldurun. Buzdolabının sebze bölümünde 15 dakika bekletip soğumaya bırakın. Dolaptan aldıktan sonra, kalıplardan çıkararak servis yapın. Beyaz çikolata seviyorsanız, aynı tarifi 50 gram beyaz çikolatayı benmari usulü eriterek uygulayabilirsiniz.
KRUVASAN Malzemeler (2 kişilik) 1.Bölüm 10 çorba kaşığı un 10 gram yaş maya 3,5 çorba kaşığı su 2. Bölüm 9,5 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı şeker 1,5 çorba kaşığı tuz 2,5 çorba kaşığından biraz fazla tereyağı. ÖNCELİKLE birinci bölümdeki un, maya ve suyu mikserin düşük ayarıyla karıştırarak hamur yapın. Hamuru dinlenmeye bırakın. İkinci kısımdaki malzemeleri de hamur haline getirin. Sonra her iki hamur karışımını kaşıkla çırparak ya da mikserle birleştirin. Daha sonra kalan 40 gram tereyağını bu hamurun içine atın. Üç kere hamuru açıp katlayın. Her açıp kapama süresinin arası 3 saattir. En son hamuru 3.5 mm kalınlığında açıp, üçgen şeklinde kesin. Geniş uçtan dar uca doğru katlayın. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|