BakanŞener, Yapı Kredi'nin yüzde 45 hissesinin satışı konusunda Çukurova Grubu ile Koç-UniCredito'nun el sıkıştığını belirtti.
Koç, YKB için Çukurova ile ön mutabakata vardı
Abdüllatif Şener, Çukurova'nın Yapı Kredi Bankası'nın yüzde 45 hissesinin satışı için Koç-UniCredito ile anlaştığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Çukurova Grubu'nun, Yapı Kredi Bankası'nın yüzde 45 hissesinin satışı konusunda Koç- UniCredito ile 'ön mutabakat'a vardığını söyledi. Şener, geçtiğimiz cuma günü yurtdışı müteahhitlik sektörünün sorunlarını ele almak üzere toplanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) alınan kararları anlatmak üzere basın toplantısı düzenledi.
ÖN MUTABAKAT Çukurova Grubu'nun, Yapı Kredi Bankası'nın yüzde 45 hissesini, Koç- UniCredito'ya sattığı yönündeki haberleri değerlendiren Şener, "Konuyla ilgili olarak basına intikal eden haberler, herhalde bir ön mutabakat olduğunu gösteriyor" dedi. Tarafların 'el sıkışmış' olabileceğine işaret eden Şener, sağlanan 'ön mutabakatın' son aşamayı oluşturmadığını kaydederek, "Son safha sözleşmenin imzalanmasıdır. Bu noktaya gelmeden önce ön mutabakata ihtiyaç vardır. Bu durum, ön mutabakat sağlandığını ifade ediyor" dedi. Şener, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), anlaşmayla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmasının söz konusu olmadığını bildirdi. BDDK yetkilileri ise "Yapı Kredi, halka açık bir banka. Biz de gelişmeleri taraflardan izliyoruz. İyi yolda olduklarını biliyoruz" dedi.
BANKACILIK YASASI Abdüllatif Şener, Bankacılık Yasa Tasarısı Taslağı'nın Başbakanlığa gönderildiğini anımsatarak, tasarının Bakanlar Kurulu'nda ne zaman imzaya açılacağını bilmediğini söyledi. Şener, Başbakanlık'ta taslak üzerinde yapılan redaksiyonu da incelemediğini kaydetti. Daha önce yaptığı açıklamalarda tasarının ocak ayı sonuna kadar Meclis'e sunulacağını kaydeden Şener, Kurban Bayramı dolayısıyla sürenin uzaması olasılığını değerlendirirken, öngörülen takvimde bir sapma olmadığını söyledi. Tasarının, 2005 yılının başında Meclis'e sunulmasının öngörüldüğünü kaydeden Şener, "Yılın başı; 365 günün, 52 haftanın hangisine denk geliyor? Bu konudaki takvim öngörüldüğü noktada ilerliyor" diye konuştu.
'EKONOMİ İYİ YOLDA' Bakan Şener, Türkiye'nin, Avrupa Birliği'nden müzakere tarihi aldığı 17 Aralık'tan sonra çıkılan ihraçlarda Türk tahvillerine yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti. AKP hükümeti döneminde oluşan istikrarla reel faizlerin düştüğünü, borçların vadesinin uzadığını kaydeden Şener, bu dönemde makro ekonomik göstergelerin, ekonominin 'iyiye gittiği'nin en açık göstergesi olduğunu söyledi. Düşük enflasyon, sürdürülebilir büyüme ve mali disiplinden ödün verilmeyeceğini kaydeden Şener, bu politikaların, 2005 yılında da aynen sürdürüleceğini sözlerine ekledi.