Baklalı sarma
İç baklayı yıkayıp, hafifçe kırıklayın. Aşurelik buğday, soğan, kıyma, bir çorba kaşığı domates salçası, çemen, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi ilave edip, iyice harmanlayın. Hazırladığınız harcı yapraklara koyup rulo ve bohça şeklinde hafif gevşek olarak sarın. Kemikleri tencereye yerleştirip, üzerine kalan asma yapraklarını, sapları ve hazırladığınız dolmaları dizin. En üste de tabak kapatın. Kaynar suda kalan salçayı ezin ve dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Dolmaları sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram asma yaprağı * 90 gram iç bakla * Yarım su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış) 1 adet büyük boy soğan (kıyılmış) 100 gram kıyma 2 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı çemen 5 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) 500 gram kuzu kemiği (etleri sıyrılmış) 1,5 su bardağı su (kaynar)
|