|
|
Patlıcanlı köfte
Kıyma, nane, zencefil, kişniş, toz kırmızıbiber ve yoğurdu karıştırın. Hazırladığınız karışımdan yuvarlak köfteler hazırlayıp, tepsiye dizin ve üzerini kapatıp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Zeytinyağının yarısını ısıtıp, hazırladığınız köfteleri sallayarak pişirin. Havlu kağıt üzerine alıp, yağını süzün. Aynı tavada kalan yağı ısıtıp, soğan, sarmısak, kakule, zerdeçal ve kimyonu soğanlar hafif kahverengileşinceye kadar karıştırarak soteleyin. Domates salçası, patlıcan ve etli kırmızıbiberleri ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Domatesleri katıp, karıştırın. Et suyu ve pişirdiğiniz köfteleri katıp, kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Kapağı kaldırıp, sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Servis yapmadan hemen önce kişniş yapraklarını katıp, karıştırın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 750 gram kıyma * 2 çorba kaşığı taze nane yaprağı (doğranmış) * 1 tatlı kaşığı zencefil * 1 tatlı kaşığı toz kişniş * 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber * 1 çorba kaşığı yoğurt * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet orta boy soğan (dilimlenmiş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * Yarım tatlı kaşığı toz kakule * 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal * 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu * 1 çorba kaşığı domates salçası * 120 gram patlıcan (iri küp doğranmış) * 2 adet küçük boy etli kırmızıbiber (ince doğranmış) * 2 adet orta boy domates (iri küp doğranmış) * 1,5 su bardağı et suyu * 1 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı veya maydanoz (doğranmış)
|