| | Gizemli ve hoş bir lezzettir tatlı Sevinçli ve mutlu olayları tatlı paylaşarak kutlayan bir toplumuz. Yeni yılın ilk gurme yazısı için de en uygun konu "tatlı". Yaşamımız ağız tadıyla sürsün. İyi bir geleneğimiz var. Yeni bir eve taşınanlara, yeni evlenenlere, sevinçli bir olayın tebriğine giderken tatlı götürürüz. Ağız...devamı |
|
| | Sofraların lüks lezzetleri Kimi az bulunduğu için, kimi de yapımı zor ve beceri istediği için lüks sayılıyor. İşte bu ayrıcalıklı yiyecek ve içecekler bir kitapta toplanmış. Havyar bir zamanlar ucuz bir yiyecekmiş. Örneğin 19. yüzyılda Rusya'da demiryolu işçilerinin tayınında, kara ekmeğin yanında havyar da...devamı |
|
| | Yeni yılınız meyve dolu olsun Bu meyve dediğimiz şeyin tadına, çiğ hali dışında başka nasıl varabiliriz? "Meyve Ağacından Hikayeler" adlı kitap, reçelinden turşusuna envai çeşit meyveden neler yapılacağını anlatıyor. 2005'in ilk yazısı. Bir safa geldin rengi içermeli. Bu ne ile olur? Tatlı desem diyetisyenlerin...devamı |
|
| | Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir Yağların en soylusu kabul edilen tereyağ sütün de özüdür. Zenginliğin ve saflığın simgesidir. Gurmeler onun girdiği yemeklerin bir anda sınıf atladığını kabul ederler. Aslında kendi halinde, fazla iddiası olmayan bir yemek, Bursa İskender kebabı. Bilirsiniz, kızartılmış yağlı pideler...devamı |
|
| | Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi Selin Kutucular, Büyükadalı ailesinin öyküsünü ve mutfaklarının birbirinden lezzetli yemeklerini anlatıyor. Büyükada Yemekleri başlığını gören, yöre yemekleri araştırmalarının Büyükada ölçeğine kadar odaklandığını düşündürüyor insana. Ancak kitabı incelediğinizde, yazarın 2003 yılında bu...devamı |
|
| | Artık mutfağımız da değişecek AB ile birlikte yeme-içme alanında da önemli değişiklikler olacak. Öncelikle standartlar tekrar yazılacak. İşte o gün emin olunuz ki yediğimiz içtiğimizle ilgili hijyen sorunları azalmış olacak. İleride tarih yazacak. Belki o zaman daha da iyi anlaşılacak. 17 Aralık 2004'de ne...devamı |
|
| | Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi? Georg Riedel son 30 yıldır hangi şarabın, hangi kadehle içilmesi gerektiğine o kadar kafa yordu ki! Malum, dilimizin her bölümünün ayrı ayrı algıladığı tatlar var. İşte bu kadehlerin formu ve hacmi bu işe yarıyor. Almanya-Avusturya sınırında bir yerdeyiz. Burası efsane Kral II.devamı |
|
| | Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır Senede bir kez de olsa sofraları süsleyen hindi kestanesiz olmaz. Fakat ne yazık ki giderek artan mürekkep hastalığı yüzünden kestane ormanları zarar görmeye başladı. Yeni yıla girerken pişirilen yemekler içinde neredeyse bir zorunluluk haline gelen yılbaşı hindisinin tarifini veren...devamı |
|
| | Malzemeler Karadeniz'den Ataşehir'de ikinci şubesini açan Nostoni, Karadeniz mutfağının farklı lezzetlerini İstanbul'a taşıyor. Yemeklerde kullanılan malzemelerin çoğu yöreden geliyor. Son yıllarda yıldızı parlayan yöre mutfaklarının başında Karadeniz yemekleri geliyor. İşte karalahana sarması, mıhlama, hamsili...devamı |
|