Zeytinli çıtır
Yufkayı düz bir zemine yayın. Zeytin ezmesine suyu katıp karıştırın ve yufkanın yarısına sürün. Diğer yarısını zeytin ezmesinin üzerine kapatın, bastırarak yapıştırın. Keskin bir bıçakla 5x5 cm. ebatlarında kareler şeklinde kesip, hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika yufkalar kıtırlaşana kadar pişirin. Yoğurt, sarmısak, nane ve pul kırmızıbiberi karıştırıp, zeytinli çıtırlarla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 adet yufka * 3 çorba kaşığı zeytin ezmesi * 3 çorba kaşığı su * 250 gram yoğurt * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 tatlı kaşığı nane * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
|