Kestaneli piliç salatası
Piliç etlerini, kereviz sapı, kestane, portakal dilimleri ve kırmızı soğan ile bir salata kabında harmanlayın. Maydanoz, zeytinyağı, sarmısak ve sirkeyi ağzı kapalı küçük bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram piliç eti (haşlanmış, doğranmış) * 3 adet kereviz sapı (iri doğranmış) * 350 gram kestane (haşlanmış, soyulmuş ve ikiye bölünmüş) * 1 adet portakal (kabukları, ince zarı temizlenmiş ve dilimlenmiş) * 1 adet orta boy kırmızı soğan (kalın piyaz doğranmış) Sos: * 1,5 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış) * 1,5 çay bardağı zeytinyağı * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çay bardağı sirke
|