|
|
Lezzet Güneşi
Sosisli sonbahar çorbası 1çorba kaşığı yağı ısıtıp, sosisleri orta ateşte 3 dakika pişirin. Patatesleri katıp 2 dakika daha kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. Aynı tencereye kalan yağ, havuç, kereviz sapı, şalgam, soğan ve yeşil biberi koyup, sebzeler yumuşayıncaya kadar 3-5 dakika pişirin. Piliç suyu, mercimek, domates salçası, tuz ve karabiberi ilave edip, kaynama noktasına getirin ve ateşi kısıp, kapağı kapalı olarak 10 dakika kaynatın. Pişirdiğiniz sosis ve patatesleri katıp, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler pişinceye kadar, yaklaşık 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Maydanoz serpip servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 paket sosis (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet küçük patates (soyulmuş, küp doğranmış) * 1 adet küçük havuç (küp doğranmış) * 1 adet kereviz sapı (küp doğranmış) * 1 adet küçük şalgam (küp doğranmış) * 1 adet küçük soğan (iri doğranmış) * Yarım adet tatlı yeşil biber (küp doğranmış) * 7 su bardağı piliç suyu * Yarım su bardağı kırmızı mercimek (yıkanmış) * Yarım çorba kaşığı domates salçası * Tuz, karabiber (aruz ettiğiniz miktarda) * 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
|