Piliçli sandviç
Domatesleri küp doğrayın. Taze soğan, kişniş ve limon suyuyla harmanlayın. Piliçleri, streç arasına koyup, döverek inceltin. Bir kapta un ve karabiberi karıştırın. Etleri önce yumurtaya, sonra unlu karışıma batırıp, kızgın yağda kızartın. Dört adet ekmek diliminin üzerine sırasıyla mayonez, marul, piliç ve domatesli sosu katıp, kalan ekmek dilimleri ile üzerini kapatıp servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 adet piliç göğüs (derisiz, çaprazlama 2'ye kesilmiş) * 4 çorba kaşığı un * Karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 adet orta boy yumurta (çırpılmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 8 dilim ekmek * 1 çorba kaşığı mayonez (isteğe bağlı) * 4 adet marul yaprağı Sos: * 2 adet domates * 1 adet taze soğan (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı taze kişniş (doğranmış) 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
|