Misket çorba
Mercimekleri unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp, ılık suyu ilave edin. Kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin, tel süzgeçten geçirerek süzün. Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağına unu ilave edin ve karıştırarak, un sararıncaya kadar kavurun. Süzülmüş mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek kaynama noktasına getirin. Kalan yağı ısıtın, soğanları ilave edin ve soğanlar yumuşayıp sararıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Köfteleri katın, karıştırarak 3-4 dakika ısıtın. Pul biberi ekleyip, harmanlayın. Çorba kaselerine mercimek çorbasını, üzerine köfteleri ve süzme yoğurdu paylaştırıp servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket piliç misket köfte * 1.5 su bardağı kırmızı mercimek * 5 su bardağı su (ılık) * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * 100 gram süzme yoğurt
|