Etli salata
Isıtılmış yağda etleri yuvarlak tabanlı bir tavada ve yüksek ateşte kahverengileşene kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Sos malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Marulları ve salatalıkları servis tabağına yerleştirin. Etleri marulların üzerine koyup, kişnişli sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 250 gram marul yaprağı (ince kıyılmış) * 1 adet salatalık (boyuna ince dilimlenmiş) * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı * 500 gram kuzu fileto (yağları temizlenmiş, ince dilimlenmiş) Kişnişli sos: * 2 çorba kaşığı taze kişniş (doğranmış) * 1 çorba kaşığı esmer şeker * 60 ml. soya sosu * 2 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber sosu * 2 çorba kaşığı limon suyu
|