| | Şöhreti kalitesinin önünde gidiyor Fransa'da üretilen meyvemsi ve hafif bir şarap olan Beaujolais Nouveau için kasım ayında Kore'den Rusya'ya kadar çeşitli ülkelerde birbirinden eğlenceli kutlamalar düzenleniyor. Kavaklıdere de aynı tarihte beyaz ve kırmızı Primeur şarapları çıkarıyor. 18 Kasım Perşembe, Fransa saatiyle...devamı |
|
| | Hamburgeri sağlıklı hale getirmenin yolunu bulun Günün her saati tüketilen fast food ürünler, bazı ufak düzenlemelerle daha sağlıklı olabilir. Tavuklu sandviç yerken kola yerine ayran içerek ve bol meyve tüketerek işe başlayabilirsiniz. Fast food yaşamımızın her yerine yer etmiş bir yeme sistemi. Ne "Yemeyelim" diyebiliyoruz ne de...devamı |
|
| | Diyabet artık kader değil Doç. Dr. Cihan Top, "Şeker hastalığı görülme sıklığı katlanarak artıyor" diye uyarıyor. Top'a göre erken teşhisle diyabeti önlemek mümkün. Yarın 14 Kasım Dünya Diyabet Günü... Ve diyabet tüm dünyada insan sağlığını tehdit eden en önemli hastalıkların başında geliyor. Fast-food tarzı...devamı |
|
| | Sihirli diyetlerin hepsi birer yalan Mucize diyetlerden uzak durun. Çünkü hızla kilo verdirdiği iddia edilen diyetler vücutta geri dönüşü zor hasarlara neden oluyor. Uzun zamandır süregelen yalanı ortaya çıkarmak aslında çok zor olmadı. Amerika Birleşik Devletleri'nde beslenme uzmanlarının yaptığı çalışmada "Kilo vermek için...devamı |
|
| | Mutfaklarda diplomalı aşçı dönemi Aşçılık gözde meslekler arasına girdi. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ne gösterilen yoğun ilgi de bunu kanıtlıyor. Fazla değil, 10 yıl öncesine kadar gençlere ne iş yapmak istediklerini sorduğunuzda, doktor, mühendis, ekonomist, avukat gibi klasik cevaplar...devamı |
|
| | Sahura kadar dört öğün şart Ramazan boyunca sağlığınızı ve kilonuzu korumak için yemeklerinizi iki yerine dört öğünde yemelisiniz. Oruç tutmak dinimizin en önemli farzlarından biri ancak oruç tutanlar hep aynı dertten yakınır: "Çok yedim, kendimi rahat hissetmiyorum. Doymayacağımı zannederek önüme konan her şeyi...devamı |
|
| | Çare soğutuculu şarap kavlarında Dünyanın belli başlı ülkelerinde şarapseverler yaz kış şarabı özel dolaplarda saklıyor. Eğer soğutuculu kavların fiyatları ucuzlarsa, bizde de şarap kültürü farklı bir boyuta geçebilecek. Geçenlerde misafirlere ikram etmek üzere beyaz şarap almaya mahallenin mezecisine gittim. Rafta sıra...devamı |
|
| | Şarap sabır ve ilgi ister Her şarap yıllandırılmaya uygun değil. Kısa sürede tüketilmek üzere yapılmış olanları hemen içmek gerek. Ama yıllandırılmaya uygun olanları gençken yudumlamaya kalkmak da çok yazık. Bir süre önce gazetelerde çıkan bir haberde 1976 yılında üretilmiş "magnum" tabir edilen 1.5 litrelik bir...devamı |
|
| | En ideal saklama yeri mahzenler Mahzen; şarabın evi, büyüdüğü, olgunlaştığı ortam. Son yıllarda amatör şarap meraklıları için geliştirilmiş, farklı hacimlerdeki mahzen dolaplar da çok büyük mekanlara sahip olmayanlar için yeni çözümler sunuyor. On yıl kadar önce Paris'te iç mimarlık master'ı yaparken Türk-Yunan evlerini...devamı |
|