İrmik lokması
Süte, tereyağı, tuz ve muskatı ekleyip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşten alıp, irmiği katın, pürüzsüzleşene kadar karıştırın. 3-4 dakika daha karıştırarak ısıtıp, ateşten alın. Yumurtayı karıştırmaya devam ederek ekleyin ve 15-20 dakika dinlendirin. 2 adet ıslak kaşık yardımıyla veya ellerinizi ıslatarak ufak parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak irmikli lokmaları hazırlayın. Kaynar piliç suyuna irmik lokmalarını katın, lokmalar piliç suyunun üzerine çıkıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarını ilave edip, sıcak servis yapın. Not: Pişirdiğiniz irmik lokmalarını diğer şeffaf çorbalarınızda da kullanabilirsiniz.
MALZEMELER (3 kişilik) * 1 su bardağı süt * 2 tatlı kaşığı tereyağı * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1/4 çay kaşığı muskat (rendelenmiş) * 3 çorba kaşığı irmik * 1 adet yumurta * 3 su bardağı piliç suyu (kaynar) * 5 sap maydanoz (yapraklanmış)
|