Misket kebabı
Isıtılmış yağa soğanları ilave edin, soğanlar sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Biberleri ekleyin, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Sotelenmiş malzemelere köfteleri katın, üzerlerine un, tuz, karabiber ve kırmızıbiber serpip, karıştırın. Domatesleri ilave edin, hiç karıştırmayın, tencerenin kapağını kapatın. Kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Kızarmış ekmek dilimleriyle servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 paket piliç misket köfte * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) * 250 gram çarliston biber (çekirdekleri temizlenmiş, 3 cm. uzunlukta kesilmiş) * 1 tatlı kaşığı un * Tuz, karabiber, kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) * 500 gram domates çekirdekleri (çekirdekleri temizlenmiş, iri küp doğranmış) * 8 dilim tost ekmeği (kızarmış)
|