Ançuezli kuzu güveç
Etin üzerine kesikler yapın ve içine ançuezleri yerleştirin. Etin rahatça girebileceği kapaklı bir güveçte yağı ısıtıp, eti her tarafı kahverengileşinceye kadar pişirin ve kaptan alın. Aynı kapta soğan ve havuçları hızlı ateşte 3-5 dakika pişirin. Sarmısak ve domatesleri katıp, 1 dakika daha pişirin. Kırmızı şarap, kekik, defne ve salçayı katıp, 1 dakika kaynatın ve eti ilave edin. Kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakikada bir çevirerek, et yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin.
MALZEMELER (4-6 kişilik) * 1 adet kuzu kol (yaklaşık 1350 gr.) * 14 adet ançuez * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet soğan (doğranmış) * 2 adet havuç * 3 diş sarımsak (dövülmüş) * 2 adet domates (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, doğranmış) * 750 ml. kırmızı şarap * 2 dal kekik * 1 adet taze defne yaprağı * 1 çorba kaşığı domates salçası
|