Makarnalı ballı piliç
Makarnayı kaynar suyla haşlayıp süzün, tereyağını ilave edip karıştırın. Küçük bir tencereye mısır ve bezelyeleri koyup, üzerlerine çıkıncaya kadar kaynar su ekleyin ve 2 dakika kaynatıp, süzün. Derin bir tavada yağı ısıtın, etleri katıp karıştırarak önce hızlı ateşte 5 dakika, ardından kısık ateşte 15 dakika soteleyin. Bal, limon suyu, bezelye ve mısırı katıp, harmanlayın. Makarnayı tabaklara paylaştırıp, üzerlerine ballı tavuktan koyarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 250 gram yıldız makarna * 350 ml. su (kaynar) * 40 gram tereyağı * 75 gram mısır (konserve veya şoklu) * 80 gram bezelye (dondurulmuş) * 50 gram zeytinyağı veya tereyağı * 500 gram piliç kuşbaşı * 1 çorba kaşığı bal * 1 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı maydanoz (isteğe bağlı)
|