kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Ramazan sofrası

Kuş gözü
Un, yağ, tuz, süt ve yumurtayı bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. 1 gece bekletip, portakal büyüklüğünde 5 adet beze yapın. Nişasta serperek tek tek açın. Kenarlarını keserek kare yapın. Kesilen hamurları içine yayıp, ceviz serpin. Oklavaya sarıp, hamurdan oklavayı çıkarın. 5 cm, aralıklarla kesin. Kesilen parçaları yan çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Düzgün olmaları için üzerine hafif bir tabak batırın. Tereyağını eritip hamurların üzerinde gezdirin. Üzerlerine fıstık batırın. 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp, soğutun. Şerbeti sıcakken dökün.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı süt
* 4 su bardağı un
* Açmak için nişasta
* 2 su bardağı ceviz
* 2 su bardağı yeşil fıstık
* 250 gram tereyağı
Şerbeti için:
*
4 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* Yarım limon suyu
* 1 çay bardağı bütün fıstık

Baklava
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur kabına koyun ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak yarım saat bekletin. Hamurdan 30 küçük beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın ve yağladığınız tepsiye yayın. On beş tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş fıstığı serpin. Kalan 15 yufkayı da tek tek açın ve tepsiye yayın. Bu işlem bittikten sonra baklava şeklinde kesin. Tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Düşük ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada bir tencereye suyu ve şekeri koyun. 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. 5 saat dinlendirin. Tatlı şerbetini tamamen çekince servis yapın.

MALZEMELER (12 kişilik)
* 1 kg. un
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yumurta
* Açmak için nişasta
* 1 çay bardağı süt
* 250 gr tereyağı
* 250 gr nişasta
* 250 gr antepfıstığı Şerbeti için
*
1 kg. şeker
* 3 su bardağı su
* Yarım limonun suyu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ramazan sofrası   / 12-11-2004
 Ramazan sofrası   / 11-11-2004
 Ramazan sofrası   / 10-11-2004
 Ramazan sofrası   / 09-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 08-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 07-11-2004
 Ramazan sofrası   / 06-11-2004
 Ramazan sofrası   / 05-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 04-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 03-11-2004
GÜLSE BİRSEL
'Oha falan olma' tartışmasına son nokta!
Aylardır okuyup...
EMEL MÜFTÜOĞLU
En büyük bayram bizim bayram...
Nasıl nefret ederim...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Kuş gözü
Un, yağ, tuz,...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Delice sevildiğine inanmak! (Erotomani)
Çok sevildiğini...
Bebeklerde zihinsel gelişim
Bebeklerde zihinsel gelişim
Araştırmalar, çocuğun doğumdan ergenliğe kadar olan zihinsel...
Kayısı sinirleri güçlendiriyor
Kayısı sinirleri güçlendiriyor
Kayısı; A, B, C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel...
Günümüz şöhreti tarz değiştirdi
Günümüz şöhreti tarz değiştirdi
Ünlülerin şöhreti yaşama biçimleri ve hayata bakışları değişti. Bir...
'Oyunculuk müziğin önüne asla geçemez'
'Oyunculuk müziğin önüne asla geçemez'
Özkan Uğur, G.O.R.A. filmindeki rolüyle gündemde. Oyuncu olarak geç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.