|
|
|
|
|
|
Ramazan sofrası
Kuş gözü Un, yağ, tuz, süt ve yumurtayı bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. 1 gece bekletip, portakal büyüklüğünde 5 adet beze yapın. Nişasta serperek tek tek açın. Kenarlarını keserek kare yapın. Kesilen hamurları içine yayıp, ceviz serpin. Oklavaya sarıp, hamurdan oklavayı çıkarın. 5 cm, aralıklarla kesin. Kesilen parçaları yan çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Düzgün olmaları için üzerine hafif bir tabak batırın. Tereyağını eritip hamurların üzerinde gezdirin. Üzerlerine fıstık batırın. 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp, soğutun. Şerbeti sıcakken dökün.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 adet yumurta * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 su bardağı süt * 4 su bardağı un * Açmak için nişasta * 2 su bardağı ceviz * 2 su bardağı yeşil fıstık * 250 gram tereyağı Şerbeti için: * 4 su bardağı tozşeker * 3 su bardağı su * Yarım limon suyu * 1 çay bardağı bütün fıstık
Baklava Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur kabına koyun ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak yarım saat bekletin. Hamurdan 30 küçük beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın ve yağladığınız tepsiye yayın. On beş tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş fıstığı serpin. Kalan 15 yufkayı da tek tek açın ve tepsiye yayın. Bu işlem bittikten sonra baklava şeklinde kesin. Tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Düşük ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada bir tencereye suyu ve şekeri koyun. 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. 5 saat dinlendirin. Tatlı şerbetini tamamen çekince servis yapın.
MALZEMELER (12 kişilik) * 1 kg. un * 1 çay kaşığı tuz * 3 yumurta * Açmak için nişasta * 1 çay bardağı süt * 250 gr tereyağı * 250 gr nişasta * 250 gr antepfıstığı Şerbeti için * 1 kg. şeker * 3 su bardağı su * Yarım limonun suyu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|