Ramazan sofrası
Karalahana dolması Karalahana yapraklarını bol kaynar suda yaklaşık 10 dakika haşlayıp, süzün (karalahana yapraklarının kalın damarları yumuşayıncaya kadar). Soğan, et, mısır yarması, maydanoz, tuz, karabiber, domates ve biber salçalarını iyice karıştırıp, yapraklara dolma şeklinde sarın. Kalan yapraklardan tencerenin altına yayın, üzerlerine dolmaları dizin. Kaynar et suyunun yarısını dolmaların üzerine gezdirip, düz bir tabak ile dolmaların üzerini kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 10 dakika pişirdikten sonra kalan et suyunu ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin.
MALZEMELER (10 kişilik) * 4 demet karalahana * 3 adet soğan (ince kıyılmış) * Yarım kg. et (bıçakla kıymalık kıyılmış) * 2 su bardağı mısır yarması * 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı biber salçası * 1 çorba kaşığı domates salçası * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 5 su bardağı et suyu
|