| | Mutfaklarda diplomalı aşçı dönemi Aşçılık gözde meslekler arasına girdi. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ne gösterilen yoğun ilgi de bunu kanıtlıyor. Fazla değil, 10 yıl öncesine kadar gençlere ne iş yapmak istediklerini sorduğunuzda, doktor, mühendis, ekonomist, avukat gibi klasik cevaplar...devamı |
|
| | Sahura kadar dört öğün şart Ramazan boyunca sağlığınızı ve kilonuzu korumak için yemeklerinizi iki yerine dört öğünde yemelisiniz. Oruç tutmak dinimizin en önemli farzlarından biri ancak oruç tutanlar hep aynı dertten yakınır: "Çok yedim, kendimi rahat hissetmiyorum. Doymayacağımı zannederek önüme konan her şeyi...devamı |
|
| | Çare soğutuculu şarap kavlarında Dünyanın belli başlı ülkelerinde şarapseverler yaz kış şarabı özel dolaplarda saklıyor. Eğer soğutuculu kavların fiyatları ucuzlarsa, bizde de şarap kültürü farklı bir boyuta geçebilecek. Geçenlerde misafirlere ikram etmek üzere beyaz şarap almaya mahallenin mezecisine gittim. Rafta sıra...devamı |
|
| | Şarap sabır ve ilgi ister Her şarap yıllandırılmaya uygun değil. Kısa sürede tüketilmek üzere yapılmış olanları hemen içmek gerek. Ama yıllandırılmaya uygun olanları gençken yudumlamaya kalkmak da çok yazık. Bir süre önce gazetelerde çıkan bir haberde 1976 yılında üretilmiş "magnum" tabir edilen 1.5 litrelik bir...devamı |
|
| | En ideal saklama yeri mahzenler Mahzen; şarabın evi, büyüdüğü, olgunlaştığı ortam. Son yıllarda amatör şarap meraklıları için geliştirilmiş, farklı hacimlerdeki mahzen dolaplar da çok büyük mekanlara sahip olmayanlar için yeni çözümler sunuyor. On yıl kadar önce Paris'te iç mimarlık master'ı yaparken Türk-Yunan evlerini...devamı |
|
| | Formunuz mevsime bağlı olmasın Yaza girmeden önce başlayan zayıflama telaşı sonbahar ve kış aylarında yerini alınan yeni kilolara bırakıyor. Bu döngüden kurtulmak istiyorsanız formda olmayı hayatınızın temel kuralı haline getirin. Her yıl yaza girerken zayıflamanın yollarını ararız. Ancak bu dönemde verilen kilolar...devamı |
|
| | Haftanın beslenme planı Kahvaltı: 1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu, yarım kase ceviz içi veya yer fıstığı, 1 yemek kaşığı lor peyniri, 1 ince dilim kepekli ekmek, Tatlı kırmızı biber. Ara: 1 adet meyve. Öğle: 1 küçük tabak tavuk etlisebzeli yemek, 1 kase az yağlı yoğurt, 1 dilim...devamı |
|
| | Spor yapmaya devam Behzat Uygur (Oyuncu) (Boy: 1.80 m. Kilo: 76 kg Yaş: 41) Ne yiyor? Sabah: Beyaz peynir, bal, kepek ekmeği, çay. Öğlen: Kahvaltıyı geç yaptığı için genellikle öğle yemeği yemiyor. Yediği zamanlarda ise salata ya da yağsız peynirli tostu tercih ediyor.devamı |
|
| | İyi rehber için iyi restoran lazım Yıllar önce Türkiye'de de iyi ve güvenilir bir restoran rehberi hazırlama çalışmaları başlatılmış, ayrıntılı anketler hazırlanmıştı. Fakat zamanla anlaşıldı ki o tarihlerde ülkemizde henüz Michelin rehberi türündeki kriterlere sahip restoran sayısı onu bile geçmiyordu. İyi ve güvenilir...devamı |
|