|
|
Semizotu bohçası
Semizotlarını ayıklayıp, iri doğrayın. Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Mantarları ilave edip, 2- 3 dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın. Mantarlı harca semizotlarını ilave edip, harmanlayın. Etlere karabiber serpin. Uzunluğu 30 cm. olan 4 adet alüminyum folyo hazırlayın. Her bir folyoyu ikiye katlayıp, ortalarına etleri yerleştirin. Er bir hindi bifteğin ortasına hazırladığınız harcı paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Alüminyum folyoyu da rulo yapılmış etin üzerine sıkıca sarıp, kenarlarını şeker paketleri gibi burarak kapatın. Hazırladığınız folyoya sarılı paketleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Etleri alüminyum folyodan çıkarıp, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 tabak hindi biftek * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) * 5 adet mantar (ince dilimlenmiş) * Yarım demet semizotu * 40 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|