Lezzet Güneşi
Hindi kağıt kebabı Patateslerin kabuklarını soymadan iyice fırçalayarak yıkayıp, küçükleri 2'ye, büyükleri de 4'e bölün. Et, patates ve arpacık soğanları harmanlayın. Fırın kağıdından 4 adet 60 cm. uzunluğunda parçalar kesin ve her birini ikiye katlayıp, düz bir zemine yayın. Fırın kağıtlarının ortalarına hazırladığınız etli harcı paylaştırın. Üzerlerine pul kırmızıbiber, tuz ve maydanoz serpip, her birinin üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı koyun ve kağıdı katlayın. Kağıdın kenarlarını hava almayacak ve malzemenin suyu akmayacak şekilde kıvırarak sıkıca kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kağıdın üzerini kesip, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket hindi kalça kuşbaşı * Yarım kg. patates * 16 adet arpacık soğan * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * Tuz (arzu edilen miktarda) * 5 sap maydanoz (yapraklanmış) * 4 tatlı kaşığı tereyağı
|