|
Mısır unlu akıtma
Su, mısır unu ve tuzu karıştırıp, üzeri kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Yumurta, süt ve tereyağını katıp, karıştırın. Kekun, mısır ve peyniri ekleyip, hamuru karıştırın. Bir çorba kepçesi ile hazırlanmış hamurdan alıp, hafif yağlanmış teflon tavaya dökün, spatulayla daire şekli verin. Her iki taraflarını 2'şer dakika pişirip, tavadan alın. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayıp, çeşitli peynir dilimleriyle servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 2,5 su bardağı su (kaynar) * 1 su bardağından 1 parmak eksik mısır unu * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 su bardağından 1 parmak eksik süt * 40 gram tereyağı (eritilmiş) * 75 gram kekun (elenmiş) * 125 gram mısır (konserve, süzülmüş) * 60 gram cheddar peyniri (iri rendelenmiş)
|