Püf noktası
* Çiçekleri uzun süre yalnız bırakırken: İçine 1 cm su koyduğunuz kaba yerleştirin. Bir şişeye su doldurup düşey şekilde kaba koyun. Su bittikçe buradan su akacaktır.
* Mantarların daha lezzetli olması için: Pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin.
* Çiçek kurtları için: Biraz hardalı suyla karıştırın ve çiçeği bununla sulayın.
* Tereyağını kızartırken: İçine bir damla zeytinyağı koyarsanız tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz.
* Soğan soyarken: Soymaya başlamadan önce parmalarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.
* Sıcak su torbası için: Kenarları yapışıyorsa, ağzını kapatmadan 1 gün kadar amonyaklı suda bekletin. Yazın eğer kullanmayacaksanız, içine talk pudrası koyup, ağzını kapatıp sallayın. İçine su koyarken tuzlu su koyarsanız, daha uzun süre etkili olacaktır. Suyu doldurur doldurmaz ağzını kapatmayın. Havasını çıkarıp öyle kapatın.
|