|
|
|
|
|
|
Rakıseverler bu işe ne diyor?
AHMET ÖRS (Sabah Yazarı): Rakıdan kokteyl olur. Ama yapılırken biraz dikkatli olunması lazım. Çünkü baskın bir anason kokusu var. Tanisia isimli Yunan restoranında yemekten önce kendi rakılarıyla hazırlanmış bir kokteyl ikram ediyorlar. Gerçekten nefisti.
MEHMET YALÇIN (Gusto Dergisi): Şimdiye kadar rakıdan çok başarılı kokteyller yapılamadı. Ben de bugüne kadar sadece bir kez çok güzel rakı kokteyli içtim. Şu anda kapanan Yunan restoranı Tanisia'da. Limon suyu, sade gazoz, rakı ve biraz toz şeker ile yüksük kadehte içilen aperatif kokteyl gerçekten çok güzeldi. Ama onun dışında rastlamadım. Rakı kendi içinde mükkemmel bir içki olduğu için kokteyl yapılması çok zor. Çünkü biz Türk halkı anosonu rakının haricinde kullanmaya alışkın değiliz. Anosonun tadının başka şeylerle birleşmesinden hoşlanmıyoruz.
VEFA ZAT: Dünyada olmayacak hiçbir şey yok. Fakat rakının geleneği göreneği ve jargonu ile diğer içkiler arasında farklı bir boyut var. Konuya bu şekilde baktığım için genel hatlarıyla rakı kültüründen ayrılıp kokteyl olmaz. Çünkü rakı sofrası başka hiçbir içkide yoktur. Rakıdan kokteyl olmazsa, ritüeli nedeniyle olmaz.
EMRE AKÖZ (Sabah Yazarı): Bence yapılmaz. Rakının içinde öyle bir anason kokusu ve kompozisyon var ki daha öncede denenmesine rağmen kokteyl olmadı. Ama ben bunu tamamen Yeni Rakı'yı kastederek söylüyorum. Yunan rakısı uzo, Japon rakısı saki'yi kastetmiyorum. Buna göre de bizim rakıdan kokteyl olmaz.
İLHAN ÖNER (Barmenler Derneği Başkanı): Bu daha öncede böyle bir tartışma olmuştu. Sonuçta herşeyden kokteyl yapılır ama rakı kendine has bir içki. Bence rakıdan yapılsa bile güzel olmaz. Tavsiye etmem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|