|
|
|
|
|
|
Aslan sütünden kokteyl olur mu
Milli içkimiz rakı, başka içkilerle karıştırılıp kokteyl yapılır mı? Rakıseverler, tatil yörelerinde yabancı turistlere tanıtım amacıyla hazırlanan rakılı kokteyllere sıcak bakmıyor. Tartışma da işte bu noktada başlıyor!.
Rakıyla özdeşleşen en önemli isimlerden biri Ahmet Rasim "Dünkü İstanbul'da Hovardalık" (Arba Yayınları) kitabında şöyle diyor: "Ne zaman rakı kadehini eline alırsan kalben aman yarabbi beni rezil etme diyeceksin, ondan sonra içeceksin. Haydi şimdi git, içebilirsen elli okka iç!.." İçki kültürümüzde böylesine baskın olan rakı aslında eskiden günümüze bozulmadan gelen nadir içeceklerden. Ancak milli içkimiz rakının daha sulu mu yoksa susuz mu içileceğine karar verilmeden Gusto Dergisi'nde yeni bir tartışma başladı. Pek çok içkinin karıştırılmasıyla yapılan kokteyllerde rakı kullanılır mı?
DENEMEKTE FAYDA VAR! Reina'nın içindeki G by Karaf'ın barmeidi Ayça Çeşnigil (27) tarafından hayata geçirilen rakılı kokteyl 'Rocky' rakıseverler tarafından çok sıcak karşılanmasa da gurmeler "Denemekte fayda var" diyor. Rocky'yi mekana gelen turistlere yemek sonrası içkisi olarak sunan Çeşnigil kokteylin formülünü ise şöyle anlatıyor: "Kokteyli iki baskın tadı yani rakı ile nescafe'yi vanilya şurubu ve portakal likörü ile karıştırarak elde ettim. Turistler çok beğeniyor. Ancak Türk müşterilere sunarken biraz tereddüt ediyorum. Çünkü rakı konusunda çok hassaslar. O yüzden ancak görüp de merak ederlerse tattırıyorum. Şu ana kadar hiç kötü tepki almadım" diyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|