Limonlu kek
Bir kapta yumurta sarılarını, şeker ve unla katılaşıncaya kadar çırpıp, limon kabuklarını ilave edin. Başka bir kapta, kremayı çırpıp, yumurta sarılı karışıma ekleyin. (Yoğurt kullanıyorsanız, doğrudan karışıma ilave ederek çırpabilirsiniz.) Yumurta beyazlarını iyice çırpıp, karışıma ilave edin, tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. 18x22 cm. ebatlarında bir fırın kabını yağlayın, ekmek kırığını serpip, her tarafını kaplayın. Kabı ters çevirerek ekmek kırıklarının fazlasını silkeleyin ve karışımı hazırladığınız kaba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. İlk 25 dakika fırının kapağını açmayın. Keki sıcak olarak reçel ya da yumuşak meyve çeşitleriyle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet yumurta (sarısı, beyazı ayrılmış) * 3 çorba kaşığı şeker * 5 çorba kaşığı un * 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş) * 1 su bardağı krema veya yoğurt * 1 tatlı kaşığı tereyağı (yağlamak için) * Yarım su bardağı ekmek kırığı (kalıbı kaplamak için)
|