Lezzet Güneşi
Eleni'nin musakkası
Zeytinyağını ısıtıp, kabak dilimlerini tuz ve karabiberle birlikte bir defa çevirerek 5 dakika pişirin ve kağıt havlu üzerine alarak süzün. 22x22 cm. ebatlarında kare bir fırın kabını hafif yağlayıp, ekmek kırıklarının yarısını tabanına serpin. Üzerine kabakların yarısını, onun üzerine de et sosunun yarısını yayın. Kalan kabakları ve et sosunu da sırayla kat kat yayın, en üste de beşamel sosu dökün. Kalan ekmek kırıkları ve peyniri beşamel sosun üzerine serpip, önceden ısıtılış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kare dilimleyip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 900 gram kabak (soyulmuş, boyuna dilimlenmiş) * Tuz, karabiber * 4 çorba kaşığı ekmek kırığı * 1 çorba kaşığı parmesan peyniri
|