|
|
|
|
|
|
Faydalı bilgiler
Mutfaktaki yanlışlar besin değerini düşürüyor Diyetisyen Habibe Şahin, mutfakta yapılan yanlışlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
* Sebzelerin doğrandıktan sonra yıkanması yanlış. Bu durum C vitamini kaybına yol açar.
* Baklagillerin ıslatma suları döküldüğünde B vitamini kaybedilir. Bu sular dökülmeyip, yemeğin pişirilmesinde kullanılmalı. Makarna ve mantının suları da dökülmemeli, su miktarı iyi ayarlanıp, suyunu çekerek pişirilmeli.
* Pirinç pilavı yaparken, pirinçlerin yağda çok kavrulması protein kaybettirir.
* Dondurulmuş gıdaların, sıcak ortamlarda çözdürülmesi protein kaybına yol açar. Bu gıdaların buzdolabının alt kısmında çözdürülmesi gerekir.
Sütlü tatlı yaparken şekerini en son ilave edin Sağlıklı beslenmenin püf noktaları:
* Sütlü tatlı yapımında şekerin en son katılması gerekir. Çünkü, sütle temasa geçen şeker, proteinin etkisini azaltır.
* Yoğurdun suyu kesinlikle dökülmemeli. Çünkü yoğurt suyu insan sağlığı için son derece önemli olan 'riboflami' proteini içerir.
* Yemek pişirirken yağların fazla yakılması kanserojen maddelerin artmasına yol açar.
* Yumurtanın fazla haşlanmasıyla, sarısının etrafında oluşan yeşilimsi tabaka yumurtanın besin değerini düşürür. Ayrıca, yumurta yıkanmadan saklanmalı.
* Yiyeceklerin kurutulması için gölgeli ve havadar ortamları tercih edin.
* Yemekleri, yüksek ısıda uzun süreli olarak değil, basınçlı tencerelerde pişirin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|