|
Kahvaltı önemli
|
|
Sağlıklı bir beslenmede kahvaltının önemi vardır. Pratikliği, kolay hazırlanması ve çalışan kimseler için az zaman alması özellikleriyle aşağıdaki sabah kahvaltısı salık verilir: İki yemek kaşığı az yağlı yoğurdu bir kaseye koyun. Biraz su ekleyin, koyu bir ayran haline getirin. İçerisine üç-dört ceviz, 5-8 fındık, yarım yemek kaşığı fıstık (yer fıstığı, antep fıstığı ya da çamfıstığı), beş badem, bir yemek kaşığı kuru çekirdekli siyah üzüm, bir yemek kaşığı öğütülmüş ketentohumu, iki yemek kaşığı yulaf ezmesi koyun. (Üzerine biraz kurutulmuş nane ekleyebilirsiniz.) Bu şekilde hazırladığınız kahvaltılık aşurenin yanı sıra kahvaltıda beş - sekiz adet kadar boyanmamış doğal zeytin, küçük boy salatalık, bir adet domates, bir porsiyon mevsim meyvesi ve bir miktar yeşillik (maydanoz, kıvırcık salata, semizotu benzerlerinden biri) tüketmeniz güne başlamak için size mükemmel, sağlıklı bir enerji deposu olacaktır.
|