Salamlı tost
Bir dilim tost ekmeğini servis tabağına koyun. Yoğurt, sarmısak ve mayonezi karıştırın, ekmek diliminin üzerine 1 çorba kaşığı sürün. Üzerine 1 çorba kaşığı rendelenmiş yumurta serpin. Yumurta kırıklarının üzerine bir dilim salam yerleştirip, ikinci ekmek dilimi ile kapatın. Ekmeğin üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt sürüp, 1 çorba kaşığı yumurta serpin. En üste de 2 dilim salam yerleştirin. Mısır, dereotu ve kırmızıbiber serpip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 150 gram salam * 12 dilim tost ekmeği * 1,5 su bardağı yoğurt * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 çorba kaşığı mayonez * 3 adet yumurta (katı haşlanmış, rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı mısır (konserve) * 3 çorba kaşığı dereotu (iri doğranmış) * 1 çay kaşığı kırmızıbiber
|