|
|
|
|
|
Nerede balık yenir?
|
|
Gazetelerde dergilerde yılın moda mekanlarını bol bol okuyorsunuzdur. O ayrı. Benim favorim Gümüşlük'teki Akvaryum. "Ay orası çok uzak" falan gibi mazeretler öne sürmeyin çünkü gittiğinize pişman olmayacaksınız. Gümüşlük her zaman favori yerim. Neden? Belki hala o eski küçük ve salaş havasını koruduğu için. Belki hala ıslak kumların üzerine masa attıkları için, belki de en güzel güneş batışı oradan izlendiği için... Gümüşlük ve Akvaryum Restoran ayrı bir tutku. Akvaryum'da mezelerle karnınızı doyurmayın. Mümkünse önden bir salata ve mutlaka fırında kaşarlı patlıcan. Ardından balık, sadece balık. Önerim Barbun. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama başka bir tadı var barbunun Akvaryum'da. Bir de gidince mümkünse ufak bir şımarıklık yapın ve şef garson Ali Aktürk'ün masanızla ilgilenmesi için ısrar edin. İşte o zaman anlayacaksınız bir iş nasıl bu kadar severek yapılır. Ali Aktürk hem işinden hem çalıştığı mekandan hem de verdiği balıktan çok ama çok emin. Tatlı olarak ev baklavası. Diyet miyet yok işte ertesi gün biraz fazla yüzersiniz. Bir de Kardak Helvası ismini verdikleri o muhteşem tatlıyı tatmazsanız ayıp olur. Benden duyurması. Rezervasyonsuz gitmeyin. Selamımı söyleyin. Tel: (0 252) 394 36 82-394 31 69- (0 533) 344 89 43 (Bu arada laf aramızda benim bu yediklerimi eritmem için değil Yunan Adaları, İstanbul'a kadar yüzmem gerekecek, o da başka bir gerçek tabii.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|