| | Yemek yarışmasından Kapadokya mutfağına Sula Bozis'in kitabı "Kapadokya Lezzeti"nde, Kapadokyalı Rumların Yemek Kültürü anlatılıyor. Bozis bizi Anadolu'nun kalbine, özlem duyduğumuz bir aleme taşıyor. Neredeyse iki üç ay oluyor. Hürriyet Lezzet Dergisi'nden arayarak düzenledikleri yarışmada beni de görmek istediklerini...devamı |
|
| | Ucuz ve lezzetli yemekler moda Birkaç yıl öncesine kadar en pahalı yemeğin aynı zamanda en iyi olduğu inancı hakimdi. Bugün zengin fakir herkesin parası kıymetli. Chez Nico's'u kapatıp, daha mütevazı bir yerde bir brasserie açmayı tercih etti. Yemek dünyasını yakından tanıyanlardan duyduğuma göre de diğer bol yıldızlı...devamı |
|
| | İsviçre asıllı Türk melez çikolata Çikolatanın tasarımla ne ilgisi var demeyin. Mutluluk veren çikolata değerli bir mücevher, sunulduğu mekan da kuyumcu dükkanı gibi etkileyici olmalı. Mağazaya girdiğiniz anda büyülenip kalmalısınız. Her zaman söylediğim gibi tasarım olmadan markanızı yaratamazsınız. Bu aralar tasarlanmış...devamı |
|
| | Mikrodalga çıktı sofra düzeni bozuldu Günümüzde artık aileler çok nadir birlikte yemek yiyor. Evlerde yemek az piştiği gibi aile üyeleri de ayrı ayrı sofraya oturuyor. Ne yazık ki bunun nedeni de mikrodalga fırın. Mutfak teknolojisine düşkün olmama, ne zaman ülke dışına çıksam, mağazaların mutfak malzemesi reyonlarında...devamı |
|
| | Moğol ızgarasının farklı lezzeti Bu yazın başından itibaren Bodrum'da hizmet vermeye başlayan Fuga, konuklarına özel lezzetlerini sunuyor. Meksikalı şef Arturo Cristiane, "Fuego Mongolian Grill"de bir Uzakdoğu geleneği olan Moğol ızgarasında pişen spesiyaller hazırladı. Mongolian Grill'de tüm ürünler pişmemiş olarak...devamı |
|
| | Nişantaşı'nda bir İtalyan Dört yıldır Nişantaşı Valikonağı Caddesi'nin sevilen bistrolarından biri olan Pasta Presto Snack, şimdi de restoran, kafe ve barıyla hizmet vermeye başladı. Artık daha keyifli bir atmosferde İtalyan mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz. Restoranın sahibi Hakan Oray'ın İtalyan ortağı...devamı |
|
| | Salı akşamı partileri Godet, yazın gelmesiyle birlikte sürekli kendini yenileyen eğlence anlayışını Sepetçiler Kasrı içindeki Boğaz manzaralı, denize sıfır Douche Club'a taşıyor. Yerli ve yabancı DJ'lerin konuk edileceği "Godet douche" partileri, İstanbul'un yaz akşamlarına ayrı bir heyecan getiriyor. Güneşin...devamı |
|
| | Sarayda lüfer balığı dolması Ev sahibi kim olursa olsun; yöneticisi, aşçısı, teşkilatı her kimse bile; uluslararası arenadan 38 ismi birlikte ağırlamak, üç saat bir salonda işlerin planlandığı üzere yürümesini sağlamak, mühim bir meseledir. Bu işin patronunu tebrik gerekir. Biz Türkler çabuk unuturuz. Ama bu...devamı |
|
| | Şimdi dondurmanın tam zamanı Eskiden dondurma, küçüklere deniz mevsimi başladıktan sonra yemelerine izin verilen çok özel bir tatlıydı. Bugün dondurmanın meraklıları küçüklerden çok büyükler ve dondurma da her mevsim yeniyor. Yine de yaz dondurmasının tadı çok başka. Eskinin, geçmişin özlemini duyan o müzmin...devamı |
|