Vanilyalı tart
Milföy hamurlarını üst üste koyup, unlu bir yüzeyde bir tart kalıbına göre açıp yayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dolaptan çıkarıp, folyoyla örtün. Kağıdın üzerine kuru fasulye atıp, ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kağıdı hamurun üzerinden alıp, 5 dakika daha pişirin. Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Sütü ılınana kadar ısıtıp, yumurtalı karışıma katın. Karışımı tart hamurunun içine döküp, üzerine muskatı serpin. Isıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar 45 dakika pişirin.
Malzemeler (6 kişilik) * 5 adet milföy hamuru * 4 adet yumurta * 25 gram tozşeker * Yarım tatlı kaşığı vanilya * 2/3 su bardağı süt * 1/4 çay kaşığı muskat (rendelenmiş)
|