Yumurtalı pay
Unu eleyin. Un, krem peynir ve tereyağını robota koyun ve ufalanana kadar karıştırın. 2 adet yumurta sarısı ve suyu yavaş yavaş ilave edin. Unlu bir yüzeyde özleşene kadar yoğurup, üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurun yarısını, unlu zeminde, 23 cm. ebatlarında bir tart kalıbına göre açıp, kalıba yerleştirin ve kenarlarını keserek düzeltin. Hamuru çatalla birkaç yerinden hafifçe delin. Kalıbı fırına yerleştirip, hamurun üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve kağıdın üzerine kuru fasulye ya da pirinç atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fasulyeleri ve kağıdı alıp hamur hafif sararıncaya kadar 10 dakika daha pişirin, soğumaya bırakın. Harç: Yağı ısıtın. Soğanlar yumuşayana ve sararıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Salamları katıp 1-2 dakika daha pişirin. Yumurtaları, pişirdiğiniz hamurun içine dikkatlice kırın. Üzerine hazırladığınız harç, peynir, biber ve taze soğanı serpin. Hamurun kalan yarısını, harçlı hamurun üzerini örtecek büyüklükte açıp, dikkatlice yerleştirin ve kenarlarındaki taşmaları keserek düzeltin. Kalan yumurta sarısı ve sütü karıştırıp, bir fırça ile hamurun üzerine sürün. Arzu ederseniz, en üste susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 4,5 su bardağı un
* 250 gram krem peynir
* 125 gram tereyağı (doğranmış)
* 3 adet yumurtanın sarısı
* 1 kahve fincanı su
Harç: * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış)
* 10 adet salam (3'e bölünmüş)
* 6 adet yumurta
* 250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
* Yarım tatlı kaşığı biber
* 1/4 su bardağı taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 tatlı kaşığı süt
* 2 tatlı kaşığı susam
|