|
|
Enginar kasesi
Enginarları dış yapraklarından körpe olanlar kalacak şekilde temizleyin, yarım limonla ovun ve saplarını 5 cm uzunluğunda kesin. Su, şarap, zeytinyağı, limon suyu, sarmısak ve kekiği karıştırıp, kaynama noktasına getirin. Enginarları katıp, ateşi kısın. Kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Enginarları süzüp, suyunu dökün. Pirinçleri kaynar suda, üzerleri açık olarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirip, süzün. İki çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarmısakları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Pirinç ve kalan malzemeleri katıp, karıştırın. Enginarları boyuna ikiye bölün, tüylü kısımlarını çorba kaşığı ile temizleyip, yarım limonla ovun ve pirinçli harçla doldurun. Ilık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet orta boy taze enginar
* Yarım adet limon
* 1,5 çay bardağı su
* 1 çay bardağı sek beyaz şarap
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 diş sarmısak (ince doğranmış)
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 50 gram kırmızı biber (kurutulmuş)
* 5 sap taze kişniş veya maydanoz (ince doğranmış)
* 20 gram çamfıstığı (kavrulmuş)
* 10 adet zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
* 1 çorba kaşığı kapari (süzülmüş)
|