kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Enginarlı pizza
Enginar kasesi

Enginar kasesi

Enginarları dış yapraklarından körpe olanlar kalacak şekilde temizleyin, yarım limonla ovun ve saplarını 5 cm uzunluğunda kesin. Su, şarap, zeytinyağı, limon suyu, sarmısak ve kekiği karıştırıp, kaynama noktasına getirin. Enginarları katıp, ateşi kısın. Kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Enginarları süzüp, suyunu dökün. Pirinçleri kaynar suda, üzerleri açık olarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirip, süzün. İki çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarmısakları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Pirinç ve kalan malzemeleri katıp, karıştırın. Enginarları boyuna ikiye bölün, tüylü kısımlarını çorba kaşığı ile temizleyip, yarım limonla ovun ve pirinçli harçla doldurun. Ilık veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 adet orta boy taze enginar

* Yarım adet limon

* 1,5 çay bardağı su

* 1 çay bardağı sek beyaz şarap

* 1 kahve fincanı zeytinyağı

* 1 çorba kaşığı limon suyu

* 1 diş sarmısak (ince doğranmış)

* 1 diş sarmısak (dövülmüş)

* 50 gram kırmızı biber (kurutulmuş)

* 5 sap taze kişniş veya maydanoz (ince doğranmış)

* 20 gram çamfıstığı (kavrulmuş)

* 10 adet zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)

* 1 çorba kaşığı kapari (süzülmüş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yarım kalan aşk   / 23-06-2004
 Orman tatlısı   / 22-06-2004
 Kabaklı ekmek   / 21-06-2004
 Yumurtalı pay   / 20-06-2004
 Mantar graten   / 19-06-2004
 Damla   / 18-06-2004
 Enginarlı pizza   / 15-06-2004
 Enginarlı lezzetler   / 14-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-06-2004
 Ispanaklı mercimek   / 12-06-2004
HAKAN & UTKU
NATO Zirvesi Kriterleri
NATO Zirvesi yüzünden...
AYŞE TÜTER
Komşu duymasın
Süt, şeker, pirinç unu, nişasta ve kayısı...
Çiğ domates etin zararını önlüyor
Çiğ domates etin zararını önlüyor
Beslenme uzmanları, domatesin yararlarını saymakla...
Stresin ilacı: Ayran
Stresin ilacı: Ayran
Ayran, içerdiği triptofan ve kalsiyum nedeniyle, stres giderici etki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.