|
Kalamar terbiye
|
|
Malzemesi 1 çay bardağı bira 1 yemek kaşığı şeker 1 kahve fincanı yoğurt 1. Kalamarın terbiye malzemelerini çukur bir kap içine koyun. Kalamarları katıp karıştırın. Altı saat dinlenmeye bırakın. 2. Balıklarıi tuzlayın. Bir şişte üç parça dizin.. 3. Karideslerin kafalarını ve kuyruklarını koparmadan, kabuklarını ayıklayın. * Kalamarları yanlarından açın. Üzerlerini çaprazlamasına çizin. * Kalamar, balık şiş, karides ve midyeleri ızgarada, üzerlerine arada zeytinyağı sürerek pişirin. * Izgarada pişirme işlemini sürdürürken kısık ile orta arası ateş üzerine oturttuğunuz bir tavada, krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin ve karışıma haşlanmış deniz börülcelerini katıp karıştırın. Ocağın altını kapatıp üzerlerine limon suyu gezdirin. * Yemek tabaklarının ortalarına soslanmış deniz börülcelerini taksim edin. Üzerlerine birer balık şiş oturtun. Yanlara, karides kalamar ve midyeleri yerleştirin. Tabakları soğutmadan servis edin. Serviste tarak ve istiridye koyabilir, deniz börülcesi yerine tere veya roka kullanabilirsiniz.
|