| | Gurmelerin en beğendiği restoran Bundan 10 yıl kadar önceydi. Sultanahmet'te, üstelik eski cezaevinin içinde lüks bir otel açılacağını duyunca, "sayısız mahkumun çile doldurduğu bir hapishaneye keyif çatmak için kim gelir?" diye aklımdan geçirmiş, bunun sokağa atılan bir yatırım olacağını düşünmüştüm. Zira o günlerde bu...devamı |
|
| | Fındıklı süt reçelini denediniz mi? Birleşmiş Milletler tarafından verilen "En yenilikçi girişimci" ödülünün sahibi Dr. Feryal Menemenli, yaklaşık 15 yıldır doğal gıdalar üretiyor. Menemenli, bu ürünleri Markiz Pasajı içindeki "Doğa Special" mağazasında meraklıların beğenisine sunuyor. Son yıllarda gelişmiş ülkelerde...devamı |
|
| | Komşu adalardan gelen lezzet Eski "S" restoran, bugün bir Yunan zincirinin İstanbul şubesi "Kalua" olarak Bebek'te hizmet veriyor. Mezeler Yunan mutfağından esinlenmiş, yemeklerse dünya mutfaklarından. Şık ve rahat atmosferli bir mekân burası. Türkiye'de modern mutfak anlayışının yerleşmesinde bazı kişilerin çok...devamı |
|
| | Farklı lezzetler aynı mönüde Kazan Brasserie, Türk ve dünya muftaklarını birleştiren zengin mönüsüyle dikkat çekiyor. Kadıköy yakasında nezih, şık bir ortamda, hafif müzikler eşliğinde, farklı lezzetler tatmak isteyenler şu sıralar Erenköy'de açılan Kazan Brasserie'yi tercih ediyor. Keyifli atmosferi ve her tür damak...devamı |
|
| | Artık kokteyl yapmak daha kolay East'n Bull, Türk eğlence dünyasını coctail mix adında yeni bir ürün ile tanıştırıyor. Bu yeni kokteyl mix ile her yerde, her şart altında kokteyl yapımı kolaylaşıyor ve dünyanın keyifle içtiği lezzetleri yaratmanızı sağlıyor. Bugüne kadar yapımı zor olan kokteylleri yoğun miktarda gerçek...devamı |
|
| | En iyi Güneydoğu yemekleri Çiya Sofrası'nda Kadıköy Çarşısı içinde birbirine çok yakın, ikisi kebap, biri tencere yemekleri sunan üç Çiya var. Hepsinin yemekleri birbirinden nefis. Doğma büyüme bir Kadıköylü olarak Kadıköy çarşısının giderek canlılığını, renkliliğini yitirmekte oluşuna üzülürüm. Hemen her mahallede açılan dev...devamı |
|
| | Yavru vatanın gizli kalmış mutfağı İstanbul'da bir Kıbrıs restoranı açıldı. Gayet hoş yemekleri olan Gancelli'de en etkileyici spesiyaliteler tatlılar. Ama beni en çok garsonlarının nezaketi ve güleryüzü etkiledi. Hiçbir kentimizi, hiçbir restoran sahibini doğrudan suçlamak istemiyorum ama ülkemizin pek çok bölgesini...devamı |
|
| | 24 saat Kalamış keyfi Süzer Plaza'daki Chocolate, Kalamış'ta bir şube açtı. Restoran, zengin menüsü, lezzetli yemekleri ve sıcak atmosferi ile bu yazın gözdeleri arasına girmeye aday. Daha birkaç gün önce "Bu cadde çok geniş ve tenha. Acaba gençler burayı araba yarışı yapmak için kullanırlar mı?" diye...devamı |
|
| | Teras'ta yaz sefası Pera, gece hayatıyla her geçen gün daha da canlanıyor. Adalar'dan Kızkulesi'ne kadar geniş manzarasıyla Soho Teras ise Pera'ya yeni bir soluk getiriyor. Terasının üzerinde ayrıca küçük bir asma katı da bulunan Soho, "Harem" adı verilen bu bölümde, özel partiler düzenlemenize de imkan...devamı |
|