Gözde pırasa
Pırasaları 5'er cm uzunluğunda kesip, jülyen doğrayın. Isıtılmış yağda soğanı yumuşayıncaya kadar soteledikten sonra pırasayı ilave edip dakika daha soteleyin. 100 ml su, tuz ve tozşekeri ilave edip, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, 100 ml. kaynar suda suyunu çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Haşlanmış pirinç ve pırasayı harmanlayıp, fırın kabına yayın. Üzerine toz kırmızıbiber ve karabiber serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine limon suyu gezdirin, maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg pırasa * 85 ml zeytinyağı * 2 adet soğan (piyaz doğranmış) * 200 ml su (kaynar) * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 50 gram pirinç * 1 adet limonun suyu * 5 sap maydanoz (iri doğranmış) * Tuz, toz kırmızıbiber, karabiber (arzu edilen miktarda)
|