kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Piliç biryani
Sebzeli makarna

Piliç biryani

Isıtılmış yağda soğan, sarmısak ve zencefili soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Kırmızıbiber, karabiber, zerdeçal, kimyon, tuz ve domatesi katıp, 5 dakika karıştırarak pişirin. Yoğurt, nane, kakule ve çubuk tarçını ekleyin. Üzerini kapatıp, domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırın. Karışım tavaya yapışmaya başlarsa biraz su ilave edin. Karışım koyu ve pürüzsüz bir kıvama gelince etleri ilave edip, baharatlı karışımla iyice kaplayın. Üzerini kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Etler piştiğinde yemeğin sosu fazla kalmış olabilir, gerekirse sosu azaltmak için kapağı açık olarak birkaç dakika daha pişirin. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar iyice yıkayıp, süzgeçte en az 30 dakika bekletip, süzün. Büyük bir tavada yağı ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya kadar pişirin. Safran, kakule, karanfil, çubuk tarçın, zencefil ve pirinci katıp, pirinç baharatlarla iyice bulanıncaya kadar karıştırın. Bir tencerede piliç suyu ve tuzu karıştırın. Kaynama noktasına gelince baharatlı pirinç ve etleri katıp iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca kapağı sıkıca kapatıp, ateşi kısın ve 20 dakika pişirin. Pişirirken kapağını açmayın. Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 1 adet piliç (kemiksiz, derisiz, iri doğranmış)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet büyük boy soğan (ince piyaz doğranmış)
* 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı zencefil
* Yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
* Yarım tatlı kaşığı karabiber
* Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 adet orta boy domates (soyulmuş, doğranmış)
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 3 çorba kaşığı taze nane yaprağı (iri doğranmış, süslemek için ayrılmış)
* 2 çorba kaşığı kakule (toz)
* 1 adet çubuk tarçın
* 4 su bardağı basmati pirinci
* 2,5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (küp doğranmış)
* 1 çay kaşığı safran
* 5 adet kakule
* 3 adet karanfil
* 1 adet çubuk tarçın
* Yarım tatlı kaşığı zencefil
* 5 su bardağı piliç suyu
* 1,5 tatlı kaşığı tuz

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 28-05-2004
 Pekmez soslu hindi   / 28-05-2004
 Kartopu   / 27-05-2004
 Patatesli piliç   / 26-05-2004
 Piliç biryani   / 25-05-2004
 İrmik pastası   / 24-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 23-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-05-2004
 Patatesli balık   / 20-05-2004
HAKAN & UTKU
Kitabi diyaloglar
- İyi günler. - İyi günler...
GÜLSE BİRSEL
Üç kadından biri Ajda!
Biraz abartıyor muyuz nedir? Dün...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Piliçli patates...
ESRA CEYHAN
Alışveriş...
Islak saçlarımın sıcak rüzgarlarla...
REFİK DURBAŞ
Bir Osmanlı aydını...
Günlük yayınlanan ilk gazetemiz...
Şifalı su ile gelen sağlık
Şifalı su ile gelen sağlık
Daha çok kas-iskelet sistemi hastalıkları nedeniyle tercih edilen...
Acı çikolata tansiyon dostu
Acı çikolata tansiyon dostu
Çikolatayı küçük-büyük hemen herkes sever. O halde bir müjde verelim.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.