İrmik pastası
Bir tencereye irmik, tozşeker ve sütü aktarın. Tencereyi ocağa oturtup malzemeyi koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tencereyi ocaktan indirip üzerine margarini ve vanilyayı ekleyin. Malzemeyi mikserle 3 dakika çırpın. İstenilen büyüklükteki bir kabın içini biraz su ile ıslatıp irmikli karışımın yarısını dökün. Üzerine kıyılmış cevizi döküp, yayın. En üste kalan kremanın tamamını döküp buzdolabında dondurun. İyice katılaşınca servis tabağına ters çevirip üzerini ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal dilimiyle süsleyin. Servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 135 gram (9 çorba kaşığı) irmik * 135 gram (9 çorba kaşığı) tozşeker * 1 lt (4 su bardağı) süt * 30 gram (2 çorba kaşığı) margarin * Yarım paket vanilya * 1 kase kıyılmış ceviz Süslemek İçin: * 1 kase dövülmüş ceviz * 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu * 1-2 dilim portakal
|