Patatesli piliç
Bir adet yumurtayı çırpın, taze soğan, maydanoz, tuz ve patatesi karıştırın. Etleri streçin arasına yerleştirip, döverek inceltin. Kalan yumurtayı da çırpın ve incelttiğiniz etleri önce una, sonra yumurtaya bulayın. Yağı ısıtıp, etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Patatesli karışımı, bir kaşık ile etlerin üzerine paylaştırıp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patateslerin üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Arzu ettiğiniz şekilde sebze ya da salata ile servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet piliç göğüs * 2 adet yumurta * 1 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış) * 1 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış) * Tuz * 3 adet orta boy patates (rendelenmiş) * 6 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|