|
|
Hint pilavı
Pirinci bol kaynar ve tuzlu suda en az 2 saat bekletin. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, üzeri açık olarak hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın ve ateşten alın. Piliç suyunu ilave edip, şeker çözülene kadar karıştırın. Tencereyi tekrar ateşe koyup, 2- 3 dakika daha kaynatın. Havuç ve üzümleri tereyağında üzerleri kapalı olarak 10 dakika soteleyin. Pirinci süzüp, unlu suyu gidinceye kadar akan su ile yıkayın. Havuçlara ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız şekerli piliç suyu, kakule, tarçın ve muskatı pirince katıp, bir kez karıştırın ve kaynama noktasına gelince ateşi kısıp, üzeri kapalı olarak suyunu çekene kadar 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1,5 su bardağı pirinç * 1/4 su bardağı tozşeker * 2 çorba kaşığı su * 2 su bardağı piliç suyu (kaynar) * 1 adet havuç (küp doğranmış) * 2 çorba kaşığı kuru üzüm * 3 çorba kaşığı tereyağı * 1/2 tatlı kaşığı tuz * 1/4 tatlı kaşığı kakule (toz) * 1/4 tatlı kaşığı tarçın * 1/4 tatlı kaşığı muskat
|