Uzmanından tüyolar
* Türkiye'de yıllanmış şarap yok. Fransa'da bile üretilen şarapların ancak yüzde 5'i bu sınıfa girer. Bu yüzden yıllanmış şarap adı altında satılan Türk şaraplarına itibar etmeyin. Çoğu bozuk olabilir. Boğazkere'nin ömrü en fazla 5, diğerlerinin ise 3 yıldır."
* Şaraplar içimine göre hafif, orta ve ağır olarak sınıflandırılır. Hafif, orta ve ağır yemeklere bu tip şaraplar eşlik eder.
* Esas olan renk değil, tattır. Beyaz etle hafif bir kırmızı şarap içilebilir. Kırmızı etle de yağlı, aromalı ağır bir beyaz şarap içilebilir.
* Piyasadaki meyve şaraplarının çoğu meyve esansı ile tatlandırılıyor.
|