|
|
|
|
Çim ekmenin püf noktaları
Çim yetiştirmek de bir uzmanlık gerektiriyor. House Beautiful dergisi, tüm püf noktaları bir araya getirmiş:
* Yeni çimlerin kesilmesi için en az 7-8 santime ulaşmasını beklemek gerekir. İkinci kesim için gereken ölçü 5 santimdir. Çimleri yaz aylarında 10-15 günde bir kesmelisiniz. Bahar başlangıcında veya kışa girerken ise derin bir kesim yeterli olur.
* Çim alanına gübre atmak için mutlaka çimlerin kesilmesi gerekir.
* Çim tohumu seçimi çok önemli. En uygun çim tohumu altılı karışımdan oluşan hazır paketlerdir. Gölgelik bir alana çim ekecekseniz, gölgeye dayanıklı türlerin bir arada olduğu karışımları tercih edin.
* Dikkat etmeniz gereken başka bir nokta da, tohumları ekerken rüzgarsız bir havayı seçmek olmalı. Ekim işi bittikten sonra çimleri sulayın.
* Tohum ekimi mart başından nisan sonuna kadar yapılabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|