|
|
|
|
|
|
Mutfakta tarz çeşitliliği seçimi kolaylaştırıyor
Yeni bir mutfak isteyen ama karar vermekte güçlük çekenler için çeşitli markaların sunduğu farklı tarzlardaki mutfaklar seçimi kolaylaştırıyor.
Yemek yapmayı ve mutfakta zaman geçirmeyi seven her kadının ve tabii ki erkeğin rüyası kocaman bir mutfak. İşlevselliğin tasarımla birleştiği mutfaklar, şimdi rüyaları gerçeğe dönüştürüyor. Eskiden sadece yabancı filmlerde gördüğümüz kocaman ve tasarım harikası mutfaklar, birçok yerli markanın vitrinini süslüyor. Ancak modeller güzel de, hangi mutfak sizin mutfağınız olmalı? İşte bu noktada uzmanlık devreye giriyor. House Beautiful dergisi son sayısında yaptığı özel mutfak ekiyle, mutfak seçimini kolaylaştırıyor. İşte, House Beautiful editörlerinden "iyi mutfak seçmenin püf noktaları"...
İŞLEVSELLİK ÖN PLANDA Kullanım alanı ne olursa olsun işlevselliğin ve estetiğin bir arada olduğu, kullanışlı bir mutfak seçebilmek çok önemli. Zaten hazır mutfak endüstrisine baktığımızda da, minimum alan içinde maksimum fayda getirecek modüllerin ihtiyaçlara göre bir araya getirildiğini görüyoruz. Mimari ve iç mimari uygulamalarda işlevselliğin ön planda tutulduğu bu mutfaklar farklı tarz ve beğenilere göre şekilleniyor. Gelişen teknoloji de bizlere yardım ediyor ve mutfaklardaki pek çok adımı daha pratik hale getiriyor. Hatta öyle çözümler üretiliyor ki mutfaklarda hem zamandan hem de yerden tasarruf ediliyor. Mutfaklar, ihtiyacımızı karşılamadığı zamanlar yenilemeyi düşündüğümüz mekanlardandır. Eğer yeterince alan varsa işiniz de o kadar kolay demektir. Tabii ki profesyonel bir yardımla. Mutfaklar için sunulan sistemler planlamada büyük kolaylık sağladığından küçük mutfakları düzenlemek artık bir sorun olmaktan çoktan çıktı.
MUTFAĞINIZ KÜÇÜKSE... Küçük mutfaklarda, renk, modül ve malzeme seçimi önem kazanıyor. Net, geniş modüller, başarılı köşe çözümleri ve açık renkler küçük alanlarda dikkate alınacak en önemli detaylar. Sürgülü kiler dolapları, geniş tencere çekmeceleri ve dolap kapağına monte edilen çöp kutularıyla işlevsel olarak değerlendirilebilir. Amaç, kolayca ulaşılabilen saklama hacimlerinin her santimetrekaresinden olabildiğince faydalanmak olmalı. Ayrıca, açık renkli yüzeylerin yanı sıra zeminden yükseltilmiş modüller mutfağı olduğundan daha da geniş gösterir. Üstelik bu durum, son derece hijyenik olması gereken mekan için de iyi bir çözümdür.
|
|
|
|
|
|
|
|
|