| | Önümüzde şarap arkamızda boğalar Bodegas Altanza 300 milyon Euro'luk bir yatırım ile iddialı bir şekilde şarap işine girmiş. Üstelik Altanza ekibi, Türkiye'de yatırım kararı alıyor. İspanya'nın "kuzeyi'ndeyiz". Ribera del Duero'- dan yukarı yola devam ediyoruz. Bugün İspanya bağcılıkta ön saflarda yer alan...devamı |
|
| | Küçük vitamin deposu Sarı, oval, bir ucu kabarık limonun görünüşü çekici olduğu kadar da karakteristiktir. Ancak hepimiz limonu hoş dış görünüşü uğruna değil, hemen her derde deva ekşi, asitli suyu için alırız. Küçük bir çocuğun dünyanın en fiyakalı bandosunu bile birkaç dakika içinde rezil edebileceğine...devamı |
|
| | Beyrut'un "cennet" yüzü Beyrut, yıkıntılarının üzerinde adeta yeniden doğuyor. "Gerilim ve Savaş" her an kapıda hissedilse de Beyrut'ta hayat devam ediyor. Hem de sıkı bir biçimde. Maviyle yeşilin raksettiği, gökyüzünün alabildiğine uzak ve geniş olduğu... Bir zamanlar "Beyrut Cehennemi" diye ünü, aşrı-ı...devamı |
|
| | Başbakan yemek öncesi künefe yer Hükümetler değiştikçe, Ankara'daki popüler restoranlar da değişiyor. AKP parti merkezinin Balgat'ta olması bu bölgeyi restoran cennetine çevirirken, Gölbaşı ve Kızılcahamam'daki Patalya otelleri hafta sonu milletvekillerinin akınına uğruyor. Siyasetin kalbi Ankara'da atar. Başkentin her...devamı |
|
| | Yiyeceklerin genlerini ellemeyin! Çoğumuz genleri değiştirilmiş organizmaların ucube yaratıkların dünyaya gelmesine yol açabileceğini düşünüyor. Şimdilik bu kanıtlanmış değil. Ama güzelim doğal yiyecekler dururken, laboratuvarda genleriyle oynanmış gıdalara ne gerek var?. Gazetecilik mesleğine yeni başladığım yıllarda...devamı |
|
| | Kalecik Karası efsanesi sönüyor Kalecik Karası şaraplarının ortak özelliği, Türkiye'nin pahalı şarapları arasında yer almaları. Ancak tüketiciler son örneklerde giderek aradıklarını bulamamaya başladılar. 1993 yılındaydık. Şarap ve kültürünü öğrenmek için kurduğumuz Şarap Dostları Derneği'nin bir etkinliğinde ilk kez...devamı |
|
| | Dünyaya yemek yaptı Kraliçe Elizabeth'ten George Bush'a birçok ünlünün aşçılığını yapan Necip Ertürk, 25 yıl sonra Amerika'dan döndü. 73 yaşındaki Ertürk, beşinci yemek kitabını hazırlıyor. Sadece Mengenli değil, Türkiye'deki aşçıların idolü Necip Ertürk... 13 yaşında geldiği İstanbul'da azmi ve...devamı |
|
| | İstanbul'daki küçük "Urfa" İstanbul Aksaray'da, birbirine bağlı iki sokakta yanyana dizilmiş tam 26 Urfa kebapçısı var. Burada 10 milyon liraya tıka basa doyuyorsunuz. Aksaray Metro İstasyonu'nun hemen arkasında birbirine bağlı iki sokakta tam 26 kebapçı bulunuyor. Üstelik hepsinin sahipleri de Urfalı. Yani burası...devamı |
|
| | Bin yılın özeti meze: Lakerda Ne zaman lakerda görsem, lakerda yesem içim cız eder. Biz elimizdeki bu hazineyi layıkı ile değerlendiriyor muyuz? Hem korkum hem de dileğim, bizim lakerdaya Japon lokantalarında rastlamak. İstanbul'un en güzel zamanı hangi aydır? Doğanın bütün çiçeklerinin açtığı bahar ayları mı? Yoksa...devamı |
|